REIMAGINE | Dvanáctý 4. Blok Charkov se konal i letos za ruského ostřelování města

Bienále Brno (SBB informuje o soutěži/akci | Brno Biennale (BBA) inform about the competition/event:
Bohužel se k nám nedostala včas zpráva o konání dalšího 12. ročníku Mezinárodního trienále ekologického plakátu 4. Blok v Charkově UA. Mělo téma REIMAGINE a bylo otevřeno v obvyklém dubnovém termínu.
Zpětně tedy několik informací.
O trienále nyní napsal našemu předsedovi Janu Rajlichovi prezident 4. Bloku, čestný člen SBB prof. Oleg Veklenko:
Dear Ian, we really held our 12th triennial in Kharkiv, to the roar of explosions of Russian rockets and bombs. This time we received about 1,300 files and selected 340 for exhibition. Our front-line city does not currently have the opportunity to display all the selected posters. The exhibition took place in our Academy of Design and Arts, and there we were able to place only 140 posters from all 3 nominations.
Our small team is spread all over the world. In Kharkiv, only me and the content editor Nataliya Nerubatska, who is here all the time and runs our Facebook page constantly, almost every day.
This time, we could not get a grant and collected a small amount ourselves and printed the posters. But there is already an agreement on an exhibition in Kyiv in August-September. If there are not many shellings in Kharkiv, then I hope that we will make another exposition on the streets of Kharkiv, where there are many blocked windows of boutiques and offices after the shelling.
(Milý Jane, opravdu jsme pořádali naše 12. trienále v Charkově za rachotu výbuchů ruských raket a bomb. Tentokrát jsme obdrželi kolem 1 300 souborů a vybrali 340 k výstavě. Naše frontové město v současné době nemá možnost vystavit všechny vybrané plakáty. Výstava se konala v naší Akademii designu a umění a tam jsme mohli umístit pouze 140 plakátů ze všech 3 kategorií.
Náš malý tým je rozeset po celém světě. V Charkově ale jen já a obsahová redaktorka Nataliya Nerubatska, která je tu neustále a provozuje naši facebookovou stránku online, téměř každý den.
Tentokrát se nám nepodařilo získat grant a sami jsme vybrali malou částku a vytiskli plakáty. Ale už existuje dohoda o výstavě v Kyjevě v srpnu až září. Pokud se v Charkově moc nestřílí, tak doufám, že uděláme další expozici v ulicích Charkova, kde je po ostřelování spousta zablokovaných výloh butiků a kanceláří.)
Jak je zmíněno, vypsány byly 3 kategorie s termínem přihlášek do konce ledna resp. února 2024:
1) zobraz budoucnost
2) zobraz místo humanity v současném světě
3) zobraz Mariupol
Součástí byla i mezinárodní plakátová akce Stand with Ukraine (Buď s Ukrajinou), která probíhá průběžně již 2 roky…



KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE
___________________________________________________________________________