2022 TISDC / One world | Mezinárodní studentská soutěž designu

Bienále Brno (SBB) zve k účasti v studentské soutěži | Brno Biennale (BBA) invites to participate in the student competition
22. ročník 2022 TISDC / Taiwan International Student Design Competition / Mezinárodní tchajwanské soutěže studentského designu pro studenty do 30 let byl opět vypsán, zvoleno bylo téma „One World“ (Jeden svět).
Sdružení Bienále Brno se již popáté – po 4 leté pauze – stává opět jednou z oficiálních spolupracujících mezinárodních organizací této největší soutěže studentského designu na světě (do minululých ročníku TISDC bylo přihlášeno v průměru kolem 20 000 studentských prací z celého světa).
Práce bude lze přihlašovat ve 3 kategoriích: produktový design, vizuální design a digitální animace.
Termín zaslání přihlášek online je 1. 6.−15. 7. 2022 23:59 (Taipei GMT+08:00).
Soutěž rozvíjí mezinárodní spolupráci, podporuje význam tvůrčího designu a status Tchajwanu jako země designu. 
Soutěž je vyhlášena včetně vypsání cen v úhrnné honotě 150 000 US$, uděleny budou i ceny 21 mezinárodních organizací, včetně ceny SBB.
Soutěže se mohou zúčastnit studenti narození po 31. 5. 1992 (mladší 30 let), přihlášky jsou zdarma. 
Studenti vyjadří téma soutěže „Jeden svět“ k naplňování univerzálních hodnot udržitelného rozvoje (SDG) Organizace spojených národů.
Vyhlášení finalistů bude v polovině září 2022.
Slavnostní předání cen a výstava koncem listopadu 2022.
Postup účasti
A. Zaregistrujte se online na www.tisdc.org
B. Přihlaste se ke svému účtu, zadejte informace o projektu. Ke každému příspěvku obdržíte registrační kód.
C. Nahrávejte – postupujte podle pokynů k jednotlivým kategoriím.
1) Kategorie produktového designu
Nahrajte postery osvětlující váš design plakáty (na šířku/na výšku) podle pořadí registračních kódů. (Můžete nahrát až 3 soubory na jeden projekt. Každý soubor musí být menší než 5 MB, A3, 300 dpi, JPG, RGB.). Postery projektu je třeba nahrát bez popisků (tedy anonymně).
2) Kategorie vizuálního designu
Nharajte postery, plakáty (na šířku/na výšku) podle pořadí registračních kódů. Příspěvky mohou být prezentovány jednotlivě nebo jako série. (Pro sérii můžete nahrát až 3 soubory. Každý soubor musí být menší než 5 MB, A3, 300 dpi, JPG, RGB.)
3) Kategorie digitální animace
Nahrajte celý film do 10 minut a zároveň 60sekundovou upoutávku filmu. Upoutávka musí být menší než 100 MB a ve formátu MP4, celý film musí mít velikost menší než 800 MB a ve formátu MP4 a poster k filmu (na šířku/na výšku) musí mít velikost menší než 5 MB, A3, 300 dpi a v režimu JPG, RGB.
D. Registrace dokončena
Po dokončení registrace se mohou účastníci znovu přihlásit na web pomocí svého osobního účtu a hesla, aby mohli nahrávat a upravovat díla a upravovat osobní údaje, což je možno až do deadlineu pro odevzdání prací.
Poznámka:
● V zájmu ochrany vašich práv uvádějte prosím nejčastěji používaný e-mail, na který bude jednatel zasílat důležité informace týkající se soutěže, včetně oznámení o finalistovi a vítězi.
● Pořadatel zašle každému finalistovi ročeku TISDC a certifikát.
Při registraci nezapomeňte vyplnit platnou poštovní adresu.
● Po termínu pro online registraci už nic nelze upravovat – tedy ani názvy prací, popisy prací a členy týmu. Vyplňte prosím pečlivě všechny údaje.
● V zájmu ochrany duševního vlastnictví a zajištění účastnických práv a zájmů musí účastníci ke každému příspěvku vyplnit čestné prohlášení a nahrát jeho naskenovanou kopii.
Postup pro předložení konečného výběru
A. Stáhněte si čestné prohlášení
B. Nahrajte požadované dokumenty
1. Naskenovaný soubor studentského průkazu nebo potvrzení o zápisu do školy (Tento dokument by měl nahrát každý tvůrce.)
2. Naskenovaný soubor dokladu o datu narození (Tento dokument by měl nahrát každý tvůrce.)
3. Naskenovaný soubor vyplněného a podepsaného čestného prohlášení (Každý záznam musí obsahovat jeden takovýto naskenovaný soubor. Pokud záznam vytváří tým, musí čestné prohlášení k udělení souhlasu podepsat všichni designéři týmu.)
4. Nahrajte svoji fotografii poloviční postavy (Tento soubor by měl nahrát každý tvůrce. Formát: větší než 2 MB, JPG, 300 dpi)
5. Nahrát odkaz: www.tisdc.org

Vyhodnocovací operace
A. Předběžný výběr
Hodnocení bude založeno na digitálních souborech poskytnutých účastníky. Hodnotící komise vybere finalisty do konečného výběru.
B. Konečný výběr
Kvůli pandemii budou práce přezkoumány a hodnoceny online.
Kritéria hodnocení
Designérské práce budou posuzovány podle kreativity, interpretace tématu, výrazu konceptu a estetického přístupu. Tuzemští a mezinárodní odborníci v různých oblastech budou pozváni exekutivou, aby zorganizovali předběžné a konečné výběrové komise ke zpracování hodnocení.
1) Kategorie produktového designu
Kreativita: 50 %; Tematika: 30 %; Prezentace designu: 20 %
2) Kategorie vizuálního designu
Kreativita: 50 %; Tematika: 30 %; Úprava a estetika: 20 %
3) Kategorie digitální animace
Kreativita: 50 %; Estetika: 30 %;Tématika: 20 %

Diskvalifikace:
Pokud bude prokázána některá z následujících podmínek, má pořadatel právo diskvalifikovat oceněné vítěze a odejmout ceny:
● V případě, že účastník nesplňuje kvalifikaci.
● V případě, že se oceněné dílo týká plagiátorství nebo porušování autorských práv či jiných zákonů.
● V případě, že se prokáže, že oceněná práce je neoriginální návrh nebo že má podvodně zkopírované nápady z práce jiné osoby, které byly prokázány, prodiskutovány a odsouzeny k diskvalifikaci.
● V případě, že komercializace a marketingové aktivity oceněného díla odporují image nebo duchu této soutěže.
● V případě, že je účastník zapojen do žádosti, lobby, hrozby, úplatku nebo jiných akcí, které narušují hodnocení.

Ceny
Kategorie Grand Prix (1 vítěz): 400 000 NT$ (přibližně 14 000 USD), pohár a certifikát Zlatá cena (1 vítěz v každé kategorii): 250 000 NT$ (přibližně 8 900 USD), vítězný pohár a certifikát Stříbrná cena (1 vítěz v každé kategorii): 150 000 NT$ (přibližně 5 300 USD), pohár a certifikát Bronzová cena (3 vítězové v každé kategorii): 60 000 NT$ (přibližně 2 100 USD), vítězný pohár a certifikát Čestné uznání (několik vítězů v každé kategorii): 10 000 NT $ (cca 350 USD) a certifikát Zvláštní cena International Design Association (alespoň 15 vítězů) 100 000 NT$ (přibližně 3 500 USD), pohár a certifikát *
Porotci delegovaní mezinárodními designérskými asociacemi vyberou z užšího výběru v kategoriích Produktový design, Vizuální design a Digitální animace díla, která splňují kritéria hodnocení každé mezinárodní designérské asociace, aby vyhráli tuto cenu. 5 Zvláštní cena specifikovaná značkou: Cena za udržitelnost životního prostředí (3 vítězové) (Sponzorováno TPCA Environment Foundation) 100 000 NT$ (přibližně 3 500 USD), pohár a certifikát * Porota vybere díla „s významem pro udržitelnost životního prostředí“ z užšího výběru v kategoriích Produktový design, Vizuální design a Digitální animace, která získají tuto cenu. * Ceny budou upraveny podle kvality a množství zúčastněných prací. Konečná výběrová komise může vybrat vynikající díla a schválit finanční odměnu (není omezena výše uvedeným limitem), pokud stejná práce získala ocenění v souběžném roce v jakýchkoli souvisejících soutěžích pořádaných ústředním ministerstvem nebo uvedených v seznamu ministerstva školství.

● Příspěvky musí být originální a kreativní samotnými účastníky. ● Veškeré koncepty, text, ikony, listy, obrázky, videa, audio, hudba, obsah animací a program díla nesmí být zapojeny do žádného plagiátorství nebo porušení autorských práv nebo jiných zákonů. Pro přihlášené: ● Všichni účastníci musí přijmout pravidla TISDC. Zúčastněné kvalifikace nebo ceny budou zrušeny, pokud se porušení prokáže a pořadatel má právo podniknout kroky. ● Účastníci budou respektovat hodnocení a rozhodnutí komise. ● Pokud byla zúčastněná práce zveřejněna, oceněna nebo je v procesu hodnocení v jiných soutěžích, soutěžící tuto skutečnost jasně označí v čestném prohlášení a informuje o tom organizátora pro další doporučení vlády ohledně finanční odměny. ● Žádosti, lobby, hrozby, úplatky nebo jiné akce zasahující do 6 hodnocení není povoleno. ● Účastníci souhlasí s tím, že poskytnou podrobné informace o přihláškách pro budoucí mediální pokrytí a výstavy. Pro vítěze: ● Vítězové souhlasí s tím, že poskytnou podrobné informace o dílech pro budoucí mediální pokrytí a výstavy. ● Vítězové svými vítěznými příspěvky souhlasí s tím, že MŠMT použije tyto příspěvky pro příslušné výstavy a vzdělávací aktivity jím pořádané a že si Ministerstvo školství ponechá originály souborů a dokumentů vítězných prací k nahlédnutí po dobu 3. let od vyhlášení vyznamenání. ● Všechny peněžní ceny budou zdaněny v souladu s předpisy tchajwanské vlády. (Výherci ze zahraničí budou zdaněni sazbou 20%). ● Pro účely propagace mají organizátor a jednatel právo používat (včetně, ale bez omezení na reprodukování, veřejné recitace, veřejné vysílání, veřejná prezentace, veřejný přenos, distribuce, veřejné zobrazení, publikování, veřejné vydání a online čtení) oceněná díla v různých formátech, mimo jiné včetně nahrávek videa/CD, katalogů, fotografií, publikací a výstav. Delegování pravomoci nebude mít dopad na původní autorská práva ani na odvozená autorská práva a pro ostatní potřeby bude vyžadovat výhradní licenci. ● Komercializace a marketingové aktivity oceněných prací nesmí být v rozporu s image nebo duchem soutěže. ● Pokud jde o vítězný příspěvek ve zvláštní ceně za specifikovanou značku: Cena za udržitelnost životního prostředí, autorská práva náleží designérovi (designérům). Sponzoři si vyhrazují práva veřejně vystavovat, vysílat, používat, reprodukovat a upravovat (např

● Celosvětové spolupracující organizace: (Probíhá proces zvaní spolupracovníků z celého světa. Potvrzeny jsou následující.)
1. International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media (Cumulus)
2. International Council of Design (ICoD)
3. World Design Organization (WDO)

Výkonný ředitel tchajwanské mezinárodní studentské soutěže designu 2022, Katedra designu vizuální komunikace, Asia University
Adresa: Office A412, No.500, Lioufeng Rd., Wufeng Dist., Taichung City 41354, Tchaj-wan; TEL: +886-4-2331-0066; FAX: +886-4-2331-0099; E-mail: tisdc.tw@gmail.com; www.tisdc.org
Facebook: Taiwan International Student Design Competition
Organizátor: Odbor vysokého školství, Ministerstvo školství
Sponzoři: iSee Taiwan Foundation, Kulturní a vzdělávací nadace Sayling Wen, sponzor zvláštní ceny – Nadace pro životní prostředí TPCA

Další informace viz web TISDC
https://www.tisdc.org/en/registration/themeAndCompetition; 
www.tisdc.org/en/news/index.php

KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..