Prof. Leo Lin: čestný člen SBB | Honnorary Member of the BBA

Bienále Brno (SBB) informuje | Brno Biennale (BBA) informs:
Dubnová Valná hromada SBB schválila jmenování grafického designéra z Tchaj-wanu prof. Leo Lina Chun-Lianga (nar. 18. 6. 1968) čestným členem SBB k datu Světového dne designu (27. 4. 2016). Certifikát čestného členství mu bude osobně doručen na podzim při účasti zástupců SBB na vyhodnocení mezinárodní studentské soutěže designu TISDC v Tchajpeji.
Prof. Leo Lin patří mezi přední tchajwanské grafické designéry a jeho tvorba, zejména plakátová, je známá ve světě – vystavoval na Bienále v Brně, ve Fort Collins, Hong Kongu, Chaumontu, Lahti, Mexiku, Moskvě, Teheránu, Tokyu, Toyamě, Trnavě, Varšavě atd…

Apex_in_Brno_07_11_20-23 177
Leo Lin na návštěvě v ateliéru Janů Rajlichů, listopad 2007

Prof. Leo Lina přivedl do Brna poprvé v listopadu 2007  jeho o 11 let starší kolega z National Taiwan Normal University prof. Apex Lin Pang-Soong a pak v červnu 2008 zde zahájili ve spolupráci se SBB společnou výstavu grafického designu českých a tchajwanských grafiků Echo of Graphic Design a výstavu současného tchajwanského plakátu Taiwan Image..
Prof. Leo Lin byl též v delegaci Fakulty umění jeho univerzity, NTNU, která v prosinci 2014 navštívila fakulty FaVU a FSI na VUT Brno s nimiž NTNU uzavřela dohodu o spolupráci a v květnu 2015 přivezl na VUT skupinu svých studentů na společný workshop City Image. Od jara 2015 se stal sám děkanem Fakulty umění NTNU a je také předsedou TPDA (Taiwan Poster Design Association).
V poslední době byl také hlavním organizátorem mezinárodních plakátových výstav Viva Graphic / The Trio of Poster (2014) a Design x Taipei (2015), na které byli pozváni i členové SBB.

Love Earth
Leo Lin: Love Earth, plakát oceněný na mezinárodních přehlídkách, 2005

KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE

1 komentář u „Prof. Leo Lin: čestný člen SBB | Honnorary Member of the BBA“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..