Cena města Brna Janě Čipákové

Bienále Brno (SBB) informuje | Brno Biennale (BBA) informs
Dlouholetá (od r. 1992) členka SBB Mgr. Jana Čipáková byla oceněna Cenou města Brna v oboru žurnalistika a publicistka za rok 2023. 
Ceny města Brna byly předány 13 osobnostem v různých oblastech jako architektura, hudba, sport, vědy atd. na Nové radnici v Brně 30. 1. 2024.
Jana Čipáková se narodila 16. 4. 1941 v Brně, vystudovala brněnskou filozofickou fakultu – obor český jazyk a dějepis – a jako redaktorka začala pracovat v roce 1966 v brněnském rozhlase po drátě, kam se po období normalizace vrátila a do důchodu odešla v roce 2002, kdy rozhlas po drátě skončil. V 80. a 90. letech pracovala v Moravské galerii v Brně, kde se dostala i k organizaci Bienále Brno. Pro město Brno zpracovala medailonky 205 významných brněnských osobností. Vedle toho se celý život  věnovala folkloru.

Fotoreportáž ze slavnostního udílení cen ve Sněmovním sále brněnské Nové radnice pod nástropní freskou s andílky od Daniela Grana pořídil Jan Rajlich. Na hromadném snímku všech 13 oceněných stojí laurátka CMB Jana Čipáková hned po pravici rudé primátorky Vaňkové:


Jana Čipáková
v Paměti národa v rámci projektu Příběhy 20. století zde: https://www.pametnaroda.cz/cs/cipakova-jana-20160308-0
Více info o Cenách MB viz web města Brna.

KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE

16. ročník Terras Gauda – Francisco Manteon Competition

Bienále Brno (SBB) informuje o soutěži / Brno Biennale (BBA) informs on competition:
The International Biennial Poster Design Terras Gauda – Francisco Manteon Competition opens the call for its 16th edition.
Graphic artists, design studios, associations and universities are invited to take part in the most prestigious graphic design competition sponsored by a private initiative worlwide.
Mezinárodní bienále designu plakátu Terras Gauda – soutěž Francisca Manteona otevírá výzvu ke svému 16. ročníku.
Grafici, designová studia, asociace a univerzity jsou zváni k účasti v nejprestižnější soutěži grafického designu sponzorované soukromou iniciativou na světě.
Tématikou soutěžního plakátu je opět víno (vypisovatelem soutěže je velké španělské vinařství Terras Gauda, pro jehož propagaci v následujících 2 letech je vždy vítězný plakát určen).
Deadline: 29. 4. 2024, 18:00.
Plakáty se přihlašují a zasílají digitálně ve formátu 50 x 70 cm, max. 2 návrhy, za každý je třeba zaplatit 15 € na vytištění a adjustaci…
Odborná jury udělí 4 ceny v hodnotě celkem 16 000 €, což má být oznámeno do konce června.
Podrobné podmínky soutěže a přihlášky zde: 
https://www.franciscomantecon.com/2024/index.php

Bodegas Terras Gauda, S.A., Estrada de Tui-A Guarda, km 55,
O Rosal – 36760 Pontevedra, ES
E-mail: comunicacion@terrasgauda.com

 

Tento plakát získal 1. cenu v roce 2022:

1st PRIZE – TANEL AUGUST LIND (ESTONIA)

 

KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE
_______________________________________________________________________________

18. bienále plakátu Mexiko – výzva k účasti

Bienále Brno (SBB) informuje o soutěži/výstavě / Brno Biennale (BBA) informs on competition/exhibition:
 
Na 18. mezinárodní bienále plakátu v Mexiku (BICM) se plakáty přihlašují online od 31. 1. 2024. Bienále se mohou zúčastnit jak profesionálové, tak i ve své sekci studenti.
Přihlašujte plakáty ve 4 kategoriích – celkem může autor registrovat maximálně až 4 plakáty (nebo serií o více kusech) vytvořené od května 2022 do současnosti.
Kat. A – CULTURE AS A PUBLIC GOOD, TOWARDS A CULTURAL SDG, vydané i nevydané kulturní plakáty – kultura jako veřejné dobro směrem ke kulturnímu udržitelnému rozvoji (kromě online přihlášky u kat. A je třeba zaslat i po 2 výtiscích). Deadline u kat. A je 27. 4. 2024.
Kat. B – ONE EARTH (Jedna Země) – nevydané návrhy plakátu s tematikou ochrany života na Zemi, návrh plakátu 100×70 cm, 300dpi, cmyk, jpg
Kat. C – THE BEST INTEREST OF CHILDREN AND YOUTH, nevydané návrhy plakátu s tematikou nejlepších zájmů dětí a mládeže, návrh plakátu 100×70 cm, 300dpi, cmyk, jpg
Kat. D – ECONOMIC COMPETENCE AND SUSTAINABILITY, schopnosti ekonomie a udržitelnost, více k tématu viz https://www.undp.org/es/sustainable-development-goals, nevydané návrhy plakátu, 100×70 cm, 300dpi, cmyk, jpg
Deadline u kat. B, C, D je  30. 5. 2024.
Přihlašování plakátů na 18. BICM je zdarma, pořadatelé však účastníky žádají o případnou finanční podporu podle možností…
Další info a přihlášky na: https://bienalcartel.org/18bicm/?lang=en

KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE

Novoročenky 2024 od členů SBB

Členové Sdružení Bienále Brno (SBB) posílají novoročenky – PF 2024 / Brno Biennale (BBA) members send New Years Wishes 2024

Peter Javorík

Vlasta Brímová

Vladimír Netolička

Jiří Eliška

Joao Machado

Fero Jablonovský

Michal Wein

Leo Lin

Mykola Kovalenko

Václav Houf

Dana Doricová

Jan Rajlich ml.

Karel Aubrecht

Dagmar Kučerová Lanatová

Jochen Fiedler

Ivan Bíly

Pavel Noga

Poznámka: zobrazené péefky od členů SBB byly obdržené e-mailem.

KONEC PŘÍSPĚVKU | END OF THE MESSAGE